Heb je je ooit afgevraagd waarom je in een bepaalde positie slaapt? De stijl die je kiest is eigenlijk verbonden met je persoonlijkheid! De veelgeprezen wetenschapper, professor Chris Idzikowski, voerde een onderzoek uit met 1.000 deelnemers om de zes meest voorkomende slaapposities te analyseren. Zijn onderzoek wees uit dat onze lichaamstaal niet ophoudt relevant te zijn als we eenmaal in slaap vallen, maar eerder onthullend wordt. Om u te helpen inzicht te krijgen in wat u onthult tijdens het slapen, hebben we besloten om een lijst samen te stellen van de kenmerken die verband houden met de zes hoofdposities:

Starfish: Met slechts 5% van de mensen die in deze positie slapen, is de positie van de Starfish een van de meest onconventionele. De positie van de zeester verwijst naar wanneer iemand op zijn rug slaapt, met hun armen gestrekt aan weerszijden van hun hoofd. Mensen die de Starfish-positie aannemen, stellen het in het algemeen niet op prijs centraal te staan. Ze maken echter fantastische vrienden, zijn goed in luisteren en bieden snel hulp wanneer dat nodig is.

Yearner: “Yearners” zijn mensen die op hun zij liggen, met hun armen gestrekt alsof ze ergens naar toe reiken. 13% van de bevolking zou deze slaappositie aannemen. Degenen die deze slaaphouding kiezen, zijn over het algemeen heel open en uitnodigend. Ze omarmen gemakkelijk nieuwe ervaringen en mensen. Ze bestrijden dit echter door vatbaar te zijn voor cynisme en achterdocht. Als gevolg hiervan kunnen ze langzaam zijn om een beslissing te nemen. Maar als ze eenmaal een beslissing hebben genomen, blijven ze gefixeerd en veranderen ze zelden van mening.

Foetus: De foetus is de meest voorkomende slaaphouding, waarbij 41% van de bevolking op deze manier slaapt. Deze slaaphouding houdt in dat ze op hun zij liggen met hun benen naar boven gekruld. Interessant is dat twee keer zoveel vrouwen als mannen worden vastgelegd die in deze positie slapen. Ze worden vaak beschreven als hard aan de buitenkant, maar gevoelig van hart. Wanneer je voor het eerst een foetus-slaper tegenkomt, zijn ze misschien eerst verlegen, maar zullen ze snel ontspannen.

Freefaller: 7% van de bevolking slaapt in de vrije valpositie, liggend op hun fronten met hun hoofden naar de zijkant gekeerd en armen om een kussen gewikkeld. Deze personen lijken zelfverzekerde extroverten te zijn, klaar om het leven aan het feest toe te voegen! Echter, deze enthousiaste buitenkant kan verbergen dat ze kritiek op zich nemen. Ze kunnen gevoelig zijn voor nervositeit en gemakkelijk opgewonden raken.

Log: 15% van de mensen neemt de logpositie aan wanneer ze slapen. Degenen die deze positie kiezen, liggen op hun zij, met hun armen langs hun zijden. Ze zijn sociaal en gelijkmatig, vaak sociale vlinders genoemd! Dit kan er echter toe leiden dat ze te veel vertrouwen hebben, waardoor ze worden blootgesteld aan het risico van verraad.

Soldaat: 8% van alle mensen nemen de positie van de soldaat aan wanneer ze slapen, slapen op hun rug met hun armen langs hun lichaam. Mensen die in deze positie slapen, zijn meestal stil en gereserveerd. Hoewel ze hoge eisen stellen aan veel aspecten van hun leven, neigen ze er niet naar om grote dingen te doen. Wij van beddenspeciaalzaak Q-Bed hopen dat je enig inzicht hebt gekregen in je persoonlijkheid of die van je dierbaren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *