• Gratis bezorging én montage​
  • 90 dagen omruilgarantie
  • Beoordeeld met een 9.8
  • Showroom in hartje Brabant
Geen producten in je winkelmand

Matras reiniging service

Onze kasten op maat bieden volop opslagruimte en voegen zich naadloos aan naar uw woning.

Zoals men weet brengen we een derde van ons leven door op ons matras. Onderzoek heeft aangetoond dat ruim 95% van alle matrassen in Nederland en België zijn verontreinigd en mogelijk een bedreiging vormen voor de gezondheid en veiligheid. Het is niet prettig om zo nauw persoonlijk contact te hebben met een oppervlak dat stofmijt en hun uitwerpselen bevat. Daarom biedt beddenspeciaalzaak Q-Bed een matras reiniging service aan huis aan. Of u nu verantwoordelijk bent voor de gezondheid van uzelf en uw naaste familie of zelfs voor een heel ziekenhuis of hotel met patiënten of klanten, gezonde slaapomstandigheden spelen een belangrijke rol. Onze matras reiniging service aan huis worden uitgevoerd door uiterst goed getrainde en professionele medewerkers. We werken op een efficiënte en betrouwbare manier om een schone en hygiënische slaapomgevingen te realiseren. We gebruiken geavanceerde reinigingsproducten en hoogwaardige apparatuur om de beste resultaten te boeken.

  • Reinigen op locatie
  • Matras direct weer beschikbaar voor gebruik
  • Reiniging zonder chemische stoffen
  • Verlengt de gebruiksduur van uw matras
  • Neutraliseert geuren
  • Anti-allergenenbehandeling

Onze 4 stappen

Ons krachtige speciaal ontworpen en mobiele reinigingssysteem voor matrassen genereert trillingen met hoge frequentie. Met deze trillingen wordt het stof- en vuildeeltjes en de uitwerpselen verpulvert in het matras. Daardoor raakt alle verontreiniging, zoals de uitwerpselen van stofmijten, huidschilfers en urinekristallen, los. Het stofzuigsysteem dat wij gebruiken wordt op het matras geplaatst, waarna het alle stofdeeltjes in een filter opvangt. Dit filter is ontworpen om 99,97% van alle verontreinigingen en die groter dan 0,3 micron zijn vast te houden. UVC-reiniging. In deze fase wordt het matras onder een uv-licht gelegd, dat stofmijten, bacteriën en sporen doodt. Deze sterilisatie wordt uitgevoerd zonder chemische stoffen. Tot slot wordt uw matras behandeld met anti-stofmijtspray. De spray gaat geurtjes te lijf, neutraliseert de uitwerpselen met allergenen die huisstofmijten achterlaten en kan worden gebruikt op nieuwe vlekken.

(Huis)stofmijt en allergieën​

Matrassen vormen de ideale omgeving voor stofmijten. Stofmijten zijn kleine schepseltjes die deel uitmaken van de spinachtigen. Ze gedijen bij een temperatuur van meer dan 20°C met een relatieve luchtvochtigheid van 60 tot 80%. Deze omstandigheden zijn bijna exclusief te vinden in het matras waarop u elke nacht slaapt. Schilfers vol bacteriën, afkomstig van de droge huid van uzelf en uw huisdieren, bieden stofmijten een bron van voedsel. Hun voortplantingssnelheid is zeer hoog. Bovendien zijn hun natuurlijke vijanden, zoals roofmijten, uitgestorven. Daarom bieden wij een matras reiniging service aan huis aan voor bedrijven en particulieren. In een gram stof zijn tot wel 2.500 stofmijten geteld. Dat betekent dat elk dubbele matras tot wel twee miljoen stofmijten bevat. Elke stofmijt produceert per dag ongeveer 20 uitwerpselen. Deze bevatten allergenen in de vorm van protease-enzymen. Zij kunnen het beschermende vlies in de neus, keel en longen aanvallen. Wanneer in bed wordt bewogen, vliegen de allergenen door de lucht en kunnen ze gemakkelijk worden ingeademd. Dit stimuleert het immuunsysteem van het lichaam, waardoor astma- en rhinitissymptomen worden veroorzaakt. Met onze schoonmaakmethode verwijderen we tijden matras reiniging service geen vlekken uit matrassen. Meer informatie over onze matras reiniging service? Wenst u meer informatie te ontvangen over onze matras reiniging service? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag aan een schoon en hygiënisch matras.