Matras reiniging service

Zoals men weet brengen we een derde van ons leven door op ons matras. Onderzoek heeft aangetoond dat ruim 95% van alle matrassen in Nederland en België zijn verontreinigd en mogelijk een bedreiging vormen voor de gezondheid en veiligheid. Het is niet prettig om zo nauw persoonlijk contact te hebben met een oppervlak dat stofmijt en hun uitwerpselen bevat. Daarom bieden wij een matras reiniging service aan huis aan. Of u nu verantwoordelijk bent voor de gezondheid van uzelf en uw naaste familie of zelfs voor een heel ziekenhuis of hotel met patiënten of klanten, gezonde slaapomstandigheden spelen een belangrijke rol. Onze matras reiniging service aan huis worden uitgevoerd door uiterst goed getrainde en professionele medewerkers. We werken op een efficiënte en betrouwbare manier om een schone en hygiënische slaapomgevingen te realiseren. We gebruiken geavanceerde reinigingsproducten en hoogwaardige apparatuur om de beste resultaten te boeken.

(Huis)stofmijt en allergieën​​​​

Matrassen vormen de ideale omgeving voor stofmijten. Stofmijten zijn kleine schepseltjes die deel uitmaken van de spinachtigen. Ze gedijen bij een temperatuur van meer dan 20°C met een relatieve luchtvochtigheid van 60 tot 80%. Deze omstandigheden zijn bijna exclusief te vinden in het matras waarop u elke nacht slaapt. Schilfers vol bacteriën, afkomstig van de droge huid van uzelf en uw huisdieren, bieden stofmijten een bron van voedsel. Hun voortplantingssnelheid is zeer hoog. Bovendien zijn hun natuurlijke vijanden, zoals roofmijten, uitgestorven. Daarom bieden wij een matras reiniging service aan huis aan voor bedrijven en particulieren. In een gram stof zijn tot wel 2.500 stofmijten geteld. Dat betekent dat elk dubbele matras tot wel twee miljoen stofmijten bevat. Elke stofmijt produceert per dag ongeveer 20 uitwerpselen. Deze bevatten allergenen in de vorm van protease-enzymen. Zij kunnen het beschermende vlies in de neus, keel en longen aanvallen. Wanneer in bed wordt bewogen, vliegen de allergenen door de lucht en kunnen ze gemakkelijk worden ingeademd. Dit stimuleert het immuunsysteem van het lichaam, waardoor astma- en rhinitissymptomen worden veroorzaakt. Met onze schoonmaakmethode verwijderen we tijden matras reiniging service geen vlekken uit matrassen. Meer informatie over onze matras reiniging service? Wenst u meer informatie te ontvangen over onze matras reiniging service? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag aan een schoon en hygiënisch matras.

Reinigen in 4 stappen

Eerst voeren wij een testreiniging uit en laten u zien wat er uit uw matras komt na ± 2 minuten reinigen. Zo kunnen wij bepalen hoe de hoofdreiniging toegepast kan worden. De hoofdreiniging gaat in 4 stappen:

Stap 1

Het krachtige, speciaal ontworpen en draagbare matras-reinigingssysteem produceert hoge frequentietrillingen. Hierdoor wordt het vuil van de matras losgetrild en verpulverd.

Stap 2

Het speciale vacuümsysteem wordt op de matras geplaatst en vangt alle vuildeeltjes op. Deze worden opgevangen in een stofzak met filter, die speciaal ontworpen is om alles dat 0.3 micron en groter is vast te houden.​

Stap 3

Tijdens deze stap wordt u matras behandeld met UVC-licht, die de huisstofmijten, bacteriën, virussen en sporen doden. Deze sterilisatie is geheel vrij van chemicaliën.

Stap 4

Uw matras wordt tenslotte besproeid met een speciaal beschermende spray die direct werkt tegen geur en neutraliseert. Het matras is direct weer beslaapbaar.