• Gratis bezorging én montage​
  • 90 dagen omruilgarantie
  • Beoordeeld met een 9.8
  • Showroom in hartje Brabant
Geen producten in je winkelmand

Bonellveren Matrassen

Er zijn twee soorten matrassen waarin metalen veren zitten. Dit zijn pocket- en bonellveren matrassen. Bonell matrassen zijn matrassen waar staaldraad veren in verwerkt zitten. Deze matrassen kunnen worden voorzien van een toplaag van bijvoorbeeld koudschuim, latex of traagschuim. De kwaliteit van een bonell matras wordt ten eerste bepaald door het aantal veren per m2 en ten tweede door de dikte van het staal. De meeste bonell matrassen hebben geen aparte comfort zones. Bonellveren matrassen kunnen niet worden gebruikt op verstelbare bedbodems.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

De levensduur van een bonellveren matras

De levensduur van een bonellveren matrassen is lang. Tevens zal er niet snel kuilvorming in het matras ontstaan. Echter is dit wel afhankelijk van de gebruikte materialen en de dikte voor de afdeklaag. De meeste bonell matrassen zijn voorzien van 80 tot 150 veren per m2. Hoe meer veren het matras heeft des te beter. De bonellveren techniek wordt nu regelmatig gebruikt in boxspring bodems. De prijzen van bonell veren matrassen kunnen erg verschillen. Een bonell matras is over het algemeen wel veel goedkoper dan een pocket matras. De levensduur van een bonell matras is 10 tot 15 jaar.

Verschil tussen bonellveren en pocketveren

Bij een pocket matras worden de veren apart verpakt in zakjes. Door de pocketveren in te pakken, voorkom je dat de veren in elkaar haken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer het matras wordt gebruikt op een verstelbaar bed. Bonell en pocket matrassen betaan beide uit een kern met metalen veren. De veren van een bonellveren matras zijn met een spiraalveer aan elkaar verbonden. Bij een bonell matras is de ondersteuning een stuk minder goed dan bij een pocket matras. De veren in een pocket matras kunnen bovendien elk afzonderlijk bewegen naar de contouren van het lichaam.