• Gratis bezorging én montage​
  • 90 dagen omruilgarantie
  • Beoordeeld met een 9.8
  • Showroom in hartje Brabant
Geen producten in je winkelmand

Velda

Filters

Alle 8 resultaten

Veldeman Bedding is een familiebedrijf in het Limburgse Oudsbergen. Een van de belangrijkste beddenfabrikanten van Europa. Hun groep telt meer dan 350 werknemers verdeeld over diverse productiebedrijven in binnen- en buitenland. De Velda collecties word gekarakteriseerd door vooruitstrevende producten. Speciaal ontworpen voor iedereen die bijvoorbeeld gezond en stijlvol slapen wil combineren.

Velda het kloppend hart van het familiebedrijf

Het merk Velda is het dynamisch kloppend hart van het familiebedrijf Veldeman Bedding. Het verhaal van Velda start in 1954 met de ontmoeting tussen een handelaar in touw van Runkst-Hasselt en de winkeldochter van een meubelzaak. De twee besluiten om de krachten te bundelen. Met het touw knopen ze de stalen veren aan mekaar tot een matraskern. Het geheel werken ze zorgvuldig af met een comfortabele toplaag en bodem en het eerste Velda matras is geboren.

Handelaar in touw nu handelaar in matrassen

Valère Veldeman was handelaar in touw maar is nu handelaar in matrassen. Achter de winkel wordt een eerste en bescheiden productie atelier opgezet. Valère Veldeman bouwde het bedrijf verder uit tot een groep van bijna 400 werknemers. In 1989 gaf Valère Veldeman de leiding van het familiebedrijf in handen van zijn zoon Marc. Deze overgang vertaalt zich al snel in de introductie van innovatieve slaapconcepten. De matrassen, lattenbodems en boxsprings van Velda vinden namelijk hun weg naar de consument. Dit gaat gebeurt via een uitgebreid netwerk van beddenspeciaalzaken in heel Europa.

Textielcheque
cadeau

Bij aankoop van een compleet ledikant of boxspringcombinatie*

T.W.V. €500