• Gratis bezorging én montage​
  • 90 dagen omruilgarantie
  • Beoordeeld met een 9.8
  • Showroom in hartje Brabant
Geen producten in je winkelmand
Beste slaaphouding

Slaaphouding en je karakter

Professor Chris Idzikowski analyseerde zes slaapposities en stelde vervolgens vast dat elke slaaphouding overeenkomt met enkele uitgesproken karaktertrekken. De meeste mensen slapen iedere nacht in dezelfde houding, slechts 5 procent slaapt iedere nacht in een andere houding.

Houtblok is slapen op je zij

Mensen die in de houtblok houding slapen liggen op hun zij, met hun armen en benen gestrekt. Dit betekent dat ze sociaal en gemakkelijk zijn in de omgang. Deze personen behoren graag bij een groep en vertrouwen vreemden snel, wat hen ook lichtgelovig maakt. Één op de zes personen slaapt in deze houding.

De soldaat is slapen op je rug

Wanneer men in de soldaat houding slaapt ligt men op de rug, met de armen naast het lichaam. Deze mensen zijn vaak stil en houden het liever rustig. Ze zijn vaak erg streng voor zichzelf en voor anderen en gaan niet graag onder de hoge lat door. Ongeveer 8 procent van de mensen slaapt in deze houding.

De foetushouding

Vier op de tien mensen slapen in de foetushouding. De meerderheid hiervan is vrouw. In deze houding ligt men opgekruld in bed met hun knieën opgetrokken, handen onder de kin en de dekens dicht dicht tegen zich aangetrokken. Deze mensen hebben vaak een grote mond, maar een klein hartje. Ze lijken dus erg stoer, maar zijn eigenlijk heel gevoelig. Ze zijn vaak verlegen bij een eerste ontmoeting.

De vrije val 7 procent

De naam van deze slaaphouding komt van de houding die je aanneemt wanneer je een vrije val maakt. Zo’n zeven procent van de mensen slaapt in deze houding, op de buik met de armen naast het hoofd. Deze mensen houden niet van kritiek en extreme situaties en kunnen zeer nerveus en lichtgeraakt overkomen. Toch zijn deze mensen vaak leuk in de omgang.

De verlanger 13 procent

Mensen die als de ‘verlanger’ slapen die slapen op de zij met de armen voor zich uitgestrekt. Deze mensen hebben een open natuur, maar zijn ook een beetje achterdochtig en cynisch. Zo’n 13 procent van de mensen slapen in deze houding. De ‘verlangers’ zijn slecht in beslissingen nemen, maar als ze eenmaal een beslissing gemaakt hebben komen zij zelden terug op hun keuze.

De starfish 5% procent

De starfish houding is liggen op de rus met de armen naast het hoofd. Vijf procent van de mensen slaapt in deze houding. Deze mensen luisteren goed en komen voor hun vrienden op in tijden van nood. Ze houden er niet van om in het centrum van belangstelling te komen. Deze slaaphoudingen hebben ook invloed op de gezondheid. Zo bevordert de ‘vrije val’ de spijsvertering en bevorderen de ‘starfish’ en de ‘soldaat vooral tot snurken en slaapproblemen. Slaapproblemen kunnen natuurlijk ook veroorzaakt worden door een slecht bed of matras. Denkt u dat dit het geval is?

Welke slaaphouding neem jij meestal aan?

Textielcheque
cadeau

Bij aankoop van een compleet ledikant of boxspringcombinatie*

T.W.V. €500