Matrassen

Een matras speelt een belangrijke al dan niet de belangrijkste rol als het gaat over slaapcomfort. Het juiste matras in combinatie met een bedbodem zoals een boxspring, lattenbodem, schotelbodem of spiraalbodem vormt samen de perfecte basis voor u ideale slaapsysteem. Beddenspeciaalzaak Q-Bed biedt u een zeer uitgebreid en divers aanbod aan soorten matrassen. Zo kunt u kiezen uit eenpersoons of tweepersoonsmatrassen, hardere of zachtere matrassen, dikke of dunne matrassen in verschillende afmetingen en afdeklagen. Het kiezen van het juiste matras kan lastig zijn. Om u te begeleiden naar het matras wat het meest geschikt is voor u zullen wij een aantal soorten en verschillen hier voor u toelichten.   

Koudschuim Matrassen  

Een matras wat aan te bevelen is voor mensen die het sneller warm hebben in bed is een koudschuim matras. Door de open celstructuur van dit matras geeft deze een zeer goede ventilatie en zal het lichaamsvocht beter geabsorbeerd worden. Een koudschuim matras vormt zich goed naar het lichaam is veerkrachtig en geeft de meeste mensen het gevoel van stabieler en steviger slapen. De kwaliteit van dit matras wordt weergegeven in HR-waarden. Des te hoger de HR-waarde des te beter het matras. De gemiddelde levensduur van een goed koudschuim matras is 10 jaar. Dat wil niet zeggen dat het matras dan versleten is maar dat u hem beter kunt vervangen vanwege de hygiëne.  

Pocketveren Matrassen  

Het meest bekende matras is misschien wel het pocketveren matras. Dit matras bestaat uit verschillende comfortzones die bedoeld zijn u de ondersteuning te geven die het lichaam nodig heeft. Des te meet zones het matras heeft hoe gelijkmatiger uw lichaam zal worden ondersteund. Een pocketveren matras hoort tot de matrassen met de hoogste gradatie ventilatie vermogen. De kwaliteit van dit matras is voor een groot deel te bepalen door het aantal pocketveren per vierkanten meter. De gemiddelde levensduur van een goed pocket matras is 10 jaar. Dat wil niet zeggen dat het matras dan versleten is maar dat u hem beter kunt vervangen vanwege de hygiëne.   

Traagschuim Matrassen  

Traagschuim matrassen geven u een zeer uniek slaapcomfort. Mensen die lang bedlegerig zijn of veel last hebben van rugklachten, spierklachten of zenuwpijnen zullen hier zeker mee geholpen zijn. Een traagschuim matras ondersteund waar nodig en zal zachter zijn op plaatsen waar u geen druk kunt verdragen. Omdat dit matras geen tot weinig drukpunten zal geven is een bijkomstig voordeel dat u een betere doorbloedig zal hebben. Veel mensen vooral de dames onder ons hebben vaak last van kouden voeten. Dit zal veel minder tot niet meer het geval zijn op een traagschuim matras. Dit type matras zorgt voor een ideale combinatie tussen elasticiteit en stevigheid, zodat u een ideaal slaapcomfort kunt beleven. De gemiddelde levensduur van een goed traagschuim matras is 15 jaar. Dat wil niet zeggen dat het matras dan versleten is maar dat u hem beter kunt vervangen vanwege de hygiëne.  

Latex Matrassen 

Latexmatrassen zijn flexibele en rekbare matrassen. Het comfort is hoog, omdat het matras veerkrachtig is en daardoor erg goede ondersteuning biedt aan uw lichaam. Wilt u een latexmatras dat ook nog goed ventileert. Dan is een Talalay latex de beste optie. Talalay latexmatrassen hebben een open celstructuur, waardoor het vocht goed opneemt en uitstekend ventileert. Talalay latex matrassen zijn matrassen die met recht tot de beste matrassen ter wereld behoren. De gemiddelde levensduur van een goed latex matras is 15 jaar. Dat wil niet zeggen dat het matras dan versleten is maar dat u hem beter kunt vervangen vanwege de hygiëne.   

Onderhoud Matrassen   

Een goed bed is nodig voor een goede nachtrust. De gemiddelde levensduur van een bed is 10 jaar. Het goed onderhouden van uw bed is redelijk gemakkelijk en essentieel voor een lange levensduur. Het onderhoud van uw bed en uw beddengoed vereist aandacht, maar dit kan de levensduur van uw matras en beddengoed ook aanzienlijk verlengen. Bovendien is het voor uw gezondheid en hygiëne belangrijk om alles goed te onderhouden. Wij geven u een aantal onderhoudstips om de kwaliteit van uw bed en beddengoed te waarborgen.   

Onderhoud Tips Matrassen  

Sla in de ochtend uw dekbed geheel open. Zo kan uw beddengoed goed luchten en eventueel vocht verdampen. Keer u matras 1 keer per maand om. Echter kan dit allen wanneer uw matras twee slaapgedeeltes heeft. Draai uw matras om de maand van links naar rechts en van rechts naar boven. Gebruik ten alle tijden een molton en hoeslaken omdat deze uw matras extra bescherming en comfort geven. Het molton neemt het overgrote deel van nachtelijk transpireren op en is bovendien makkelijk wasbaar. U doet er verstandig aan om minimaal 1 keer per week uw bed te verschonen. Was dan uw dekbedovertrekken, kussenslopen en hoeslaken. Uw molton behoefte gemiddeld maar een keer per maand gewassen te worden. Indien u een topper matras heeft raden we u aan om deze met elke verschoning van uw bed deze om te keren. Hiermee voorkomt u kuilvorming en kunt u langer genieten van uw topper matras. Een consistente slaapkamer temperatuur van tussen de 16 en 20 graden is het beste voor uw bed en beddengoed.  Uw matras is een van de belangrijkste factoren voor een goed slaapcomfort. Het onderhoud van uw matras is bepalend voor de levensduur van uw matras. Wanneer u uw matras goed en regelmatig onderhoudt, dan kan het matras wellicht 10 jaar lang mee. Hier een aantal tips voor het onderhoud van uw matras. Lucht uw matras een keer per maand. Laat het echter niet midden in de zon luchten. Sla iedere ochtend uw dekbed of deken van uw bed en zet uw ramen open, hierdoor lucht uw slaapkamer en matras goed door. Vrijwel alle matrassen van beddenwinkel Q-Bed hebben twee slaapzijden. We raden u aan om in ieder geval 1 keer per maand uw matras om te draaien. Draai uw matras om de maand van links naar rechts en van rechts naar boven. Een matrasbeschermer voorkomt het schuiven van uw matras en een molton vangt het overgrote deel van nachtelijk transpiratievocht op. Lichte vervorming van de toplaag door aanpassing aan uw lichaam is een normaal gevolg van gebruik. Dit wijst niet op kwaliteitsverlies. Net als veel andere nieuwe producten, kan een nieuw matras tijdelijk een specifieke geur afgeven. Deze geur is uiteraard ongevaarlijk en zal meestal na een paar dagen goed luchten al verdwenen zijn. Ook al heeft u uw matras goed onderhouden, u doet er verstandig aan om deze zeker na maximaal 10 jaar te vervangen. 

Merken Matrassen 

Een goede nachtrust staat of valt met het juiste matras. Naast onze ruime collectie boxsprings voldoen ook onze diverse matrassen merken aan alle kwaliteitseisen en zullen bijdragen aan een betere nachtrust. Onze matrassen merken zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, kwaliteiten maten, hardheden en met verschillende kernen. De kern is een van de belangrijkste onderdelen van het matras een standaard pocketvering of geneste pocketvering, comfortschuim, traag schuim, talalay latex of natuurlatex. Welke kern u ook kiest, belangrijk is dat de matras uw lichaam goed ondersteunt tijdens de nachtrust. Onze adviseurs helpen u graag en staan klaar voor al uw specifieke vragen over de diverse verschillende merken.   

Matrassen merk Auping 

Het merk Auping is wellicht het meest bekende matrassenmerk in Nederland. Het bedrijf stamt uit de 19e eeuw en mag zichzelf hofleverancier noemen. Auping werkt nauw samen met wetenschappers en ontwerpers om tot de beste producten te komen. Grote bekendheid heeft de onderneming verworven met de spiraalbodem en het bedmodel Auronde. Dit bed is uitgegroeid tot een klassieker waarvan al meer dan 1 miljoen exemplaren zijn verkocht. Een Auping matras kopen tegen de scherpste prijs of beste aanbieding? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.   

Matrassen merk Avek   

Het merk Avek staat voor een comfortabel en uitstekend ventilerend matras. Dankzij de toepassing van exclusieve materialen zoals: OptiFoam HR, Climalatex en Talalay latex geniet u van een optimaal bedklimaat. Het hart van de Avek matrassen wordt gevormd door een riante kern van hoogwaardige, thermisch geharde veren. Het merk Avek matrassen zijn opgebouwd uit honderden per stuk verpakte veren, welke onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Omdat de veren in comfortzones zijn ingedeeld, krijgt elk deel van uw lichaam de ondersteuning die het nodig heeft, zodat uw wervelkolom en uw spieren maximaal ontlast worden. Een Avek matras kopen tegen de scherpste prijs of beste aanbieding? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.   

Matrassen merk Ergosleep   

Het merk Ergosleep matrassen verschillen van een conventionele matras door de manier waarop zij het lichaamsgewicht opvangen en de druk verdelen. Elke matraskern heeft een aantal gedifferentieerde comfortzones. Zo kan het lichaam wegzakken waar nodig, terwijl het op andere plaatsen meer steun krijgt. In de SLAAP-DNA Belevingsstudio van Ergosleep krijgt u persoonlijk slaapadvies en kan u het belang van een correcte ondersteuning zelf ondervinden. Ergosleep matras kopen tegen de scherpste prijs of beste aanbieding? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.   

Matrassen merk Tempur   

Niemand is hetzelfde. We verschillen allemaal in lichaamsvorm, gewicht en smaak. En ook slapen we allemaal verschillend. Het investeren van tijd in het vinden van een matras dat u, iedere nacht weer, de beste nachtrust biedt en dat u niet wilt verlaten, is het zeker waard. Het merk Tempur matrassen assortiment bestaat uit 4 soorten matrassen, elk met een uniek gevoel. U kiest tussen een zachter gevoel, een steviger gevoel, een mediumgevoel of een gevoel van makkelijker bewegen. Een Tempur matras kopen tegen de scherpste prijs of beste aanbieding? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.  

Op deze pagina vindt u:

 • Aanbevolen producten
 • Matrassen
 • Koudschuim matrassen
 • Pocketveren matrassen
 • Traagschuim matrassen
 • Latex matrassen 
 • Onderhoud matrassen
 • Onderhoud tips matrassen
 • Matrassen merk Auping
 • Matrassen merk Avek
 • Matrassen merk Ergosleep
 • Matrassen merk Norma
 • Matrassen merk Tempur