Bedbodems

 • Auping Spiraal Vlak

  Auping Spiraal Vlak

    € 295,00

  Meer info

 • Tempur Premium Flex 500

  Tempur Premium Flex 500

  € 499,00 € 374,25

  Meer info

 • Ergosleep P1 Fix

  Ergosleep P1 Fix

    € 390,00

  Meer info

 • Auping Spiraal Handverstelbaar

  Auping Spiraal Handverstelbaar

    € 495,00

  Meer info

 • Ergosleep P3 Fix

  Ergosleep P3 Fix

    € 515,00

  Meer info

 • Ergosleep P1 Norma

  Ergosleep P1 Norma

    € 570,00

  Meer info

 • Auping Spiraal 1 Motorig

  Auping Spiraal 1 Motorig

    € 695,00

  Meer info

 • Ergosleep P4 Fix

  Ergosleep P4 Fix

    € 715,00

  Meer info

 • Tempur Premium Flex 2000

  Tempur Premium Flex 2000

  € 1.299,00 € 974,25

  Meer info

 • Ergosleep P1 Synchro 2

  Ergosleep P1 Synchro 2

    € 1.045,00

  Meer info

 • Auping Spiraal 2 Motorig

  Auping Spiraal 2 Motorig

    € 1.095,00

  Meer info

 • Tempur Premium Flex 3000

  Tempur Premium Flex 3000

  € 1.499,00 € 1.124,25

  Meer info

 • Zero G 400

  Zero G 400

  € 1.499,00 € 1.124,25

  Meer info

 • Ergosleep P3 Top

  Ergosleep P3 Top

    € 1.170,00

  Meer info

 • Zero G 330

  Zero G 330

  € 1.749,00 € 1.311,75

  Meer info

 • Ergosleep P4 Top

  Ergosleep P4 Top

    € 1.385,00

  Meer info

 • Auping Spiraal 3 Motorig

  Auping Spiraal 3 Motorig

    € 1.495,00

  Meer info

 • Zero G Curve

  Zero G Curve

  € 1.999,00 € 1.499,25

  Meer info

 • Ergosleep P3 Synchro 2

  Ergosleep P3 Synchro 2

    € 1.710,00

  Meer info

 • Tempur Premium Flex 4000

  Tempur Premium Flex 4000

  € 2.299,00 € 1.724,25

  Meer info

 • Ergosleep P4 Synchro 2

  Ergosleep P4 Synchro 2

    € 1.930,00

  Meer info

 • Ergosleep P4 Synchro 3

  Ergosleep P4 Synchro 3

    € 2.420,00

  Meer info

 • Ergosleep P4 Synchro 4

  Ergosleep P4 Synchro 4

    € 2.855,00

  Meer info

Een goede en juiste bedbodem is zeer belangrijk om te zorgen voor een beter ligcomfort en dus ook een betere nachtrust. Daarom is het belangrijk dat u een bedbodem kiest die bij u past. Een comfortabele bedbodem die voldoende ondersteuning geeft aan uw lichaam. Een bedbodem is een verzamelnaam voor alle soorten bodems die u onder uw matras kunt leggen. Van alle bedbodems worden de lattenbodem en spiraalbodems het meeste gebruikt. De schotelbodems zijn mede dankzij Tempur bezig aan een opmars. Bedbodems zijn er in verschillende varianten en uitvoeringen. Elke bedbodem heeft zo zijn eigen specifieke eigenschappen. Zo is uw matraskeuze ook van belang want niet elk matras kan op elke bedbodem. Beddenspeciaalzaak Q-Bed heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van bedbodems. In deze 30 jaar hebben wij zeer goede banden opgebouwd met onze fabrikanten, hierdoor kunnen wij onze bedbodems aanbieden tegen de scherpste prijs van Nederland. 

Spiraalbodems 

Een spiraalbodem is een veerkrachtige bedbodem, die fungeert als drager voor een matras. Spiraalbodems zijn gemaakt van spiraalvormige staaldraden, die opgespannen zijn in een stalen frame. De spiraalbodem is een van origine Nederlandse product en nog altijd een van de meest gebruikte bedbodems. Er bestaan in lengtegespannen spiralen dan is het netwerk opgespannen tussen de metalen profielen aan hoofd- en voetzijde. Ter voorkoming van doorzakken zijn twee dwarsstangen geplaatst aan de onderzijde van de bodem. Bij dwarsgespannen spiralen is het netwerk bevestigd in de zijprofielen van de bedbodem. Eén van de belangrijkste eigenschappen van de spiraal is de goede ventilatie. Een spiraalbodem heeft een zeer open structuur, en is daardoor beter ventilerend dan elke andere bedbodem. Een goed ventilerend bed is van belang voor een optimale vochtregulatie en een gezond bedklimaat. Een spiraalbodem kopen tegen de scherpste prijs of beste aanbieding? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.  

Schotelbodems 

De schotelbodem wordt geregeld gezien als opvolger van de lattenbodem. De schotels hebben een groot raakvlak met het matras waardoor de schotelbodem een gelijkmatigere ondersteuning geeft dan een lattenbodem. Een schotelbodem biedt een goede ondersteuning voor met name traagschuim matrassen en koudschuim matrassen. Doordat de schotels opengewerkt zijn, hebben deze een betere vochtregulatie dan de conventionele lattenbodems. De schotelbodems bieden een goede ondersteuning voor met name traagschuim matrassen en koudschuim matrassen. Het voordeel van een schotelbodem is dat de hele bodem soepel en verend is. Dit in tegenstelling tot veel lattenbodems waar vooral het middendeel veert. De speciaal ondersteunende zones die in de bodem verwerkt zijn, zorgen ervoor dat uw schouders en heupen een gezonde ondersteuning krijgen. Een schotelbodem kopen tegen de scherpste prijs of beste aanbieding? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.  

Lattenbodems   

Nog altijd zijn de meest populaire bedbodems de lattenbodems. Lattenbodems bieden een goede ondersteuning en zijn uiterst sterk waardoor deze ook een zeer lange levensduur bieden. Beddenwinkel Q-Bed biedt veel uiteenlopende en verschillende lattenbodems aan. Of u nu een vlakke lattenbodem zoekt of een elektrisch verstelbare bodem Q-Bed heeft het allemaal. Een juiste lattenbodem is minstens zo belangrijk is als een goed matras. Deze zorgt voor een juiste ondersteuning en goede ventilatie. Men noemt een lattenbodem zo omdat het letterlijk betekend een rij met latten. Een simpele methode om te zien of een lattenbodem van hogere of lagere kwaliteit is dat u de aantal latten telt. Een bodem met minder dan 18 latten wordt gezien als een lagere kwaliteit bodem.   

Wat is een goede Lattenbodem 

Vaste lattenbodems zijn bodems die niet handmatig of elektrisch in hoogte te verstellen zijn. Deze bedbodem is zeer stevig en biedt daarom een optimale ondersteuning aan uw gehele lichaam. De vaste lattenbodem is zeer geschikt voor mensen die pijnklachten ervaart. Doordat de bodem stevig is en het gehele matras goed ondersteund, zal ook uw lichaam een goede ondersteuning ervaren. Een vaste lattenbodem kopen met meer dan 15 latten zien wij als een hogere gradatie lattenbodems en zullen ook een langere levensduur hebben als bijvoorbeeld een bodem met maar 13 latten. Een andere reden om een lattenbodem te kopen met meer latten is dat u nieuwe matras langer mee zal gaan en er een betere drukverdeling zal ontstaan. Een lattenbodem is net als een matras een lichaam ondersteunend onderdeel van een bed. De lattenbodem wordt in een bed frame geplaatst, waarna er een matras op gelegd wordt. De lattenbodem verdeelt het gewicht van de persoon gelijkmatig, zodat de persoon comfortabel slaapt. Er bestaan lattenbodems waarbij het hoofd- en voeteneinde in hoogte versteld kunnen worden. Een in hoogte verstelbaar hoofdeinde is vooral aangenaam voor mensen die willen lezen of ontbijten in bed, men kan dan gewoon blijven liggen en vervolgens het hoofdeinde omhoog brengen totdat men zit. Een verstelbaar voeteneinde is vooral prettig voor mensen die ontspannen willen liggen of hun benen hoog moeten houden wegens een blessure. Een lattenbodem kopen tegen de scherpste prijs of beste aanbieding? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. 

Elektrische Bedbodems 

Wanneer u regelmatig een boek leest in bed of ervan houdt om voor het slapen gaan nog even tv te kijken in bed, dan is een elektrisch verstelbare bedbodem de juiste keus. Omdat het voetengedeelte of hoofdgedeelte in hoogte elektrisch verstelbaar zijn, kunt u de bedbodems op de juiste hoogte instellen. Op deze manier hoeft u niet langer een kussen tegen uw muur of hoofdbord te plaatsen en kunt u veel comfortabeler zitten tijdens dat ontbijt op bed. Wanneer u vaak last heeft van pijn in uw schouders, nek of rug dan is een elektrisch verstelbare bedbodem ideaal voor u. Maak vrijblijvend een afspraak in onze showroom of bekijk ons complete assortiment eenvoudig online.   

Op deze pagina vindt u:

 • Aanbevolen producten
 • Bedbodems
 • Spiraalbodems
 • Schotelbodems
 • Lattenbodems
 • Wat is een goede lattenbodem
 • Elektrische bedbodems