Het Juiste Bed

Het juiste bed kiezen

Nederlanders zijn mogelijk enkele van de vroegste vogels in de wereld, maar we brengen nog steeds gemiddeld 7 uur per dag in bed door. Zorg ervoor dat u in het juiste bed investeert, zodat u de beste nachtrust krijgt, waardoor die vroege start een beetje eenvoudiger wordt.

Wanneer heb ik een nieuw bed nodig?

Het wordt aanbevolen dat u om de 8 – 10 jaar een nieuw bed (matras) koopt. Door slijtage die na verloop van tijd optreed is het bed niet zo ondersteunend meer als het was toen u het kocht. Uw matras wordt ook blootgesteld aan zweet, kwijlen, huidschilfers, haar, lichaamsoliën, allergenen, stof, mijten, vervuiling binnenshuis en mogelijk huisdierenbont, allemaal redenen om regelmatig naar de toestand van uw bed te kijken.

Investeren in slapen

Er wordt geschat dat we minstens een derde van ons leven in bed doorbrengen – dat betekent dat we 16 jaar in bed hebben moeten zijn tegen de tijd dat we 50 zijn! Het is verstandig om zorgvuldig te kiezen wanneer u investeert in een nieuw bed. Er zijn een groot aantal stijlen en prijzen beschikbaar, dus neem de tijd om rekening te houden met uw behoeften en uw budget voordat u koopt. Het kopen van een bed is een investering in je gezondheid en een die je tot tien jaar bij je zou kunnen hebben. Als u deskundig advies nodig heeft bel of bezoek onze winkel.

Hoe moet ik een bed kiezen?

Dit is persoonlijke voorkeur, maar denk eens aan je huidige bed en bedden waar je in hebt geslapen als je niet thuis bent. Als je een goede nachtrust hebt gehad in een ander bed, probeer dan te onthouden wat anders was. Was het de grootte, het matras, het beddengoed of alleen het feit dat u niet thuis was en geen stress had?

Wat betekent comfort?

Comfort is hoeveel ondersteuning uw matras u geeft, namelijk, zacht, medium of stevig. Het comfort van het bed hangt af van de vele verschillende elementen die bij het maken van de matras horen, zoals de verschillende comfortlagen en schuimsoorten en de verschillende verenspoelsystemen, en hoe ze in elkaar worden gezet om uw matras te vormen.

Welk comfort moet ik kiezen?


Het moet niet te hard en niet te zacht zijn voor uw gewicht en lichaam. Het zou je steun moeten geven, maar in staat zijn om toe te geven aan de natuurlijke contouren van je lichaam. Als u of uw slaappartner last heeft van rug- of gewrichtspijn, moet u bijzondere aandacht besteden aan de ondersteuning van de matras. Als je denkt dat je veel steun nodig hebt, kies dan voor een steviger bed.

Waar zal het bed worden geplaatst?

Hoe vaak slaapt iemand in dat bed? Elke avond of af en toe in een logeerkamer. Dit zal u helpen beslissen over kwaliteit en prijs. Als u een logeerkamer heeft die vaak wordt gebruikt, is het de moeite waard om een bed van goede kwaliteit voor uw gasten te kiezen, en eentje die geschikt is voor alle soorten en maten.

Meet de kamer voordat je koopt

Zorg ervoor dat u de kamer en ruimte meet waar u uw nieuwe bed wilt neerzetten. Zorg ervoor dat u minimaal 70 cm vrije ruimte (loopruimte) heeft rondom uw bed of aan de zijkanten die niet tegen een muur staan. 90 cm speling rondom uw bed staat er om bekend dat het een luxe ruimtelijk gevoel geeft. Zorg ervoor dat u meet met een meetlint voordat u uw aankoop doet, het bespaart u het gedoe van retouren en uitwisselingen.

De grootte van je bed is belangrijk

De standaard tweepersoonsbedgrootte is 140 cm breed, waardoor iedereen slechts 70 cm ruimte heeft – dat zijn net iets meer dan twee bureaulinialen! Studies hebben aangetoond dat paren beter slapen in een groter bed. Dit kan een aantal redenen hebben, waaronder de grootte van elke persoon, slaapgewoontes en fysieke beperkingen zoals rug- of mobiliteitsproblemen. Dus, bedenk eens hoe je slaapt, je bent er misschien aan gewend, maar je zou beter kunnen slapen in een groter bed.

Heb ik extra lengte nodig?

Als je langer bent dan 183 cm of als je voeten aan het uiteinde van je bed hangen, moet je een extra lang bed overwegen. Extra lange bedden zijn 210 cm of 220 cm lang en kunnen het verschil maken voor een goede nachtrust.

Wennen aan een nieuw bed

Zoals met veel dingen kunnen we soms wars zijn van verandering. We moedigen je aan om minstens een week op je bed te slapen voordat je je bed wilt veranderen. Soms lijkt een oud, niet-ondersteunend bed er misschien beter uit te zien, maar een nieuw bed kan even duren om eraan te wennen en zal op de lange duur beter zijn voor je slaapgezondheid.