Toppers

Toppers worden ook wel oplegmatras, topmatras, topdekmatras of topper genoemd. Een topper is een dun matras wat u bovenop een bestaand matras legt. In de jaren 90 werden voorzichtig de eerste topper matrassen op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Een topper wordt vaak gebruikt ter opwaardering van het huidige matras. Wanneer uw huidige matras minder steun biedt of een lichte vorm van kuilvorming krijgt, kan een topper uitkomst bieden. Vooral een pocketvering matras kan de neiging hebben vorm te verliezen doordat de toplagen platgedrukt worden. Een topper matras verbetert dan de ondersteuning van het matras waardoor u tijdelijk meer comfort en minder drukpunten zult ervaren.

Filters

Resultaat 1–32 van de 70 resultaten wordt getoond

Auping Topper Comfort

Vanaf  295,00

Auping Topper Deluxe

Vanaf  495,00

Auping Topper Prestige

Vanaf  795,00

Een topper matras is er niet alleen voor oudere matrassen. Als uw nieuwe matras toch niet helemaal past bij uw persoonlijke voorkeur omdat deze te hard aanvoelt, dan kan een topper uitkomst bieden. Sommige toppers, zoals traagschuim- en latex toppers, kunnen niet alleen het comfort van een matras verbeteren, maar ook zorgen voor een betere ondersteuning. Een topper matras houdt het onderliggende matras tevens schoner. Meestal is de tijk van de topper afritsbaar waardoor u deze gemakkelijk en regelmatig kunt wassen. De tijk van het matras is veel lastiger te wassen omdat deze groter en zwaarder is. Een topper weegt minder dan een normale matras, dus is het bed opmaken makkelijker.

Waarom zou u een topper kopen?

We liggen gemiddeld een derde van de dag in ons bed. Het is dan ook zeer wenselijk dat het matras een aangename ondersteuning en comfort biedt. Door verschillende omstandigheden kan daar verandering in komen. Het matras verliest veerkracht of voelt door gewichtsafname harder aan. Ook kunnen er lichamelijke klachten voordoen, waardoor het comfort van het matras veranderd. In sommige gevallen is een nieuw matras dan wenselijk. Is het matras nog in goede staat? Dan is een topper vaak een slimme investering. Met een topper boven op je bestaande matras verhoog je direct het comfort en kan een heleboel ongemakken verhelpen. Een topper heeft veel voordelen. Het verhoogt het comfort en kan lichamelijk klachten verminderen. Door het gebruik van een topper gaan matrassen ook langer mee omdat er minder vocht en vuil in je dure matras terecht komt. Bij twee losse matrassen biedt het ook een oplossing tegen de hinderlijke naad.