Gel-Foam Toppers

Gel-Foam is een schuimsoort die reageert op lichaamsdruk, het schuim wordt extra soepel  en er wordt een minimale tegendruk op het lichaam ervaren. Het grote voordeel van dit nieuwe revolutionaire en gepatenteerde schuim is dat het optimaal ventileert. Het unieke van deze schuimsoort is het houdt geen warmte vast maar is wel druk verlagend.

Filters

Toont alle 4 resultaten

Caresse Topper 755

Vanaf  269,00

Caresse Topper 855

Vanaf  449,00

Heel simpel uitgelegd, het is een combinatie van koudschuim en traagschuim. Koudschuim ventileert goed maar is niet druk verlagend, traagschuim is wel druk verlagend en vormt zich helemaal naar uw lichaam maar ventileert slecht. Matrassen met dit schuim zijn bedoeld voor mensen met rug- of spierklachten, ze zijn druk verlagend dus optimaal voor mensen met gewrichtspijnen. Doordat de matrassen druk verlagend zijn is de bloedsomloop constant en het lichaam blijft warmer. Normaal gaat u dan meer transpireren maar doordat het schuim ventileert zal u hier dus geen last van hebben.

Gel-Foam heeft een open cellenstructuur waardoor lichaamswarmte en lichaamsvocht zeer goed wordt afgevoerd. De dichtheid (densiteit) van schuim speelt een belangrijke rol. Een hoge densiteit reageert anders dan een lage densiteit. De hoge densiteit schuimen voelen harder aan en reageren langzamer, wat het overigens zwaarder maakt om te draaien in bed. Als de cellen kleiner zijn kan het ook automatisch minder ademen. Het wordt hierdoor warmer en neemt minder goed vocht op. Daarbij is het ook zo dat een hoge densiteit sterker op temperatuurswisselingen reageert en een kleinere marge qua temperatuur schommelingen verdraagt. Bij te hoge densiteit (65 kg/m3 tot 85 kg/m3) zijn meer warmteklachten en ligt men meer vast.

Gel-Foam matrassen zijn uitstekend te combineren met verstelbare bedbodems. Matrassen met dit schuim zijn bedoeld voor mensen met rug- of spierklachten, ze zijn druk verlagend dus optimaal voor mensen met gewrichtspijnen. Doordat de matrassen druk verlagend zijn is de bloedsomloop constant en het lichaam blijft warmer. Normaal gaat u dan meer transpireren maar doordat het schuim ventileert zal u hier dus geen last van hebben.