Accessoires

We vergeten vaak dat we onze slaapkamer ook gezellig mogen maken met accessoires. De slaapkamer is een belangrijke ruimte in ons huis. We ontspannen er, we kijken er tv, we lezen er een boek en we slapen er een aantal uren per dag. Bekende hoofdzaken als gordijnen, licht, kasten en een goede boxspring zijn bekend. Maar welke accessoires passen nou goed in een slaapkamer? Er zijn een aantal accessoires die niet mogen ontbreken in een slaapkamer omdat ze een gezellige sfeer creëren.

Filters

Toont alle 28 resultaten

Persoonlijkheid van jou en je partner

Accessoires die de persoonlijkheid van jou en je partner versterken mogen niet ontbreken in een slaapkamer. Bijvoorbeeld een souvenir dat jullie hebben meegenomen van een verre reis. Een kunstwerk van een familie lid, een cadeau van een vriend of vriendin. Decoraties die een verhaal hebben doen het altijd erg goed in het interieur van een slaapkamer. Ze geven sfeer en karakter aan de ruimte.

Beddengoed en dekbedovertrekken

Een noodzakelijk accessoire waar je iets meer geld aan mag uitgeven is het dekbedovertrek. Het is ten eerste belangrijk dat het comfortabel aanvoelt en je warm houdt. Daarnaast is het ook van belang dat het overtrek bij het interieur van je slaapkamer past. Effen of sobere overtrekken geven je slaapkamer meer rust en zijn goed te combineren met leuke sierkussentjes. Een overtrek met kleuren en patroontjes zijn een eye catcher in je slaapkamer en moeten dan ook goed passen bij het interieur van je slaapkamer.

Verlichting en bedlampen

Verlichting is een belangrijk aspect in je slaapkamer. De perfecte combinatie is om gebruik te maken van sfeerverlichting en functionele verlichting. Sfeerverlichting gebruik je wanneer je tv kijkt en de functionele verlichting is bedoeld voor het lezen van een boek. Probeer niet te fel licht in je armaturen te gebruiken omdat dit ervoor zal zorgen dat je minder snel in slaap valt. Wil je kunnen wisselen van licht sterkte dan werkt een dimmer nog het beste. Op deze manier kun je zelf bepalen wanneer je meer en minder licht nodig hebt.

Nachtkastjes en sierkussens

Nachtkastjes zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Maar kijk ook eens om je heen naar andere tafeltjes, je kunt bijvoorbeeld ook een leuk bijzettafeltje gebruiken als nachtkastje. Als je een kleine slaapkamer hebt is het verstandig om kleinere nachtkastjes te nemen zodat de ruimte niet zo klein lijkt. Een leuk accessoire voor je slaapkamer zijn sierkussentjes. Decoreer je bed met leuke kussentjes in verschillende kleuren die bij de rest van het interieur passen. Om het nog speelser te maken kun je er ook voor kiezen om kussentjes in verschillende maten en materialen te nemen.