Duurzaam bed met Auping, Hypnos en Ecolife

Slapen op natuurlijke materialen is niet alleen goed voor het milieu, maar betekent ook een optimale nachtrust. De duurzame bedden van Ecolife, de handgemaakte natuurlijke matrassen van Hypnos en de Circulaire Auping Evolve matras zijn dan ook een aanwinst voor de slaapkamer.

Verantwoorde productie

Een duurzaam bed wordt gemaakt van natuurlijke materialen die biologisch afbreekbaar zijn of opnieuw kunnen worden gebruikt.

Optimale vocht- en warmteregulatie

Dankzij het gebruik van natuurlijke materialen ventileren de matrassen van Auping, Hypnos en Ecolife uitstekend.

Geproduceerd in Europa

De duurzame bedden die verkrijgbaar zijn bij Q-Bed worden met aandacht voor mens en milieu in Europa gemaakt.

De Auping circulaire matrassen Evolve, Elysium en Elite

In onze beddenspeciaalzaak vindt u een groot assortiment van Auping en zo ook de Evolve, Elysium en Elite matras, de eerste volledig circulaire matras ter wereld. Dit betekent dat de materialen voor altijd opnieuw kunnen worden gebruikt. De Auping circulaire matrassen zijn gemaakt van pocketveren en polyester, wat zorgt voor een optimale ventilatie. Om te zorgen voor een optimaal ligcomfort kiest u uit één van de drie varianten. Elke variant biedt namelijk de nodige ondersteuning die past bij uw lichaamsbouw.

Auping Elite Matras

Vanaf  1795,00

Auping Elysium Matras

Vanaf  1395,00

Auping Evolve Matras

Vanaf  1095,00

Natuurlijke matrassen en bedden van Hypnos

De 100% natuurlijke matrassen van Hypnos zijn er in verschillende varianten en prijsklassen, maar hebben stuk voor stuk een hoog ligcomfort. Hypnos maakt voor de vulling van de matrassen namelijk gebruik van een combinatie van verschillende natuurlijke materialen. zoals pashmina, wol, bamboe garen en alpaca of natuurlatex en wol.  Ideaal te combineren met de duurzame bedden van Hypnos. Beiden worden met de hand gemaakt in Engeland en zijn een aanwinst voor de slaapkamer.

Duurzame bedden van Ecolife

De duurzame bedden van Ecolife zijn niet alleen gemaakt van natuurlijke materialen, maar ook nog eens 100% vegan. Zo maakt Ecolife o.a. gebruik van bamboe, ecologisch katoen, vlas en linnen. Naast de tijdloze en duurzame bedden, vind je in onze winkel en webshop ook de natuurlijke toppers van Ecolife, die een goed ondersteunend vermogen en uitstekende vocht- en warmteregulatie hebben.

Veelgebruikte natuurlijke materialen

Voor het maken van een duurzaam bed gebruiken Hypnos en Ecolife geen synthetische materialen, maar wat dan wel? Hieronder een overzicht van de materialen die vaak worden gebruikt en hun eigenschappen.

Natuurlatex

Natuurlatex is een plantaardig product dat wordt gewonnen uit de rubberboom. Het is veerkrachtig en heeft een temperatuur regulerende werking.

Bamboe

Een duurzaam matras van bamboe voelt erg zacht aan, werkt anti-bacterieel en is anti-allergisch. Daarnaast werkt bamboe erg absorberend.

Ecologisch katoen

Ecologisch katoen is vrij van bestrijdings-middelen en duurzamer dan gewoon katoen. Een matras van katoen is zacht en zorgt voor een goede temperatuurregeling.

Paardenhaar

Paardenhaar is een aanrader voor mensen die 's nachts veel zweten. Bovendien heeft het een hoog verend vermogen en zorgt het voor extra ventilatie.

Agave

De vezels van de Agave plant worden o.a. gebruikt voor de Ecolife Eco Agave Elektrische Boxspringz. Agave zorgt voor een perfecte vocht- en warmteregulatie.

Wol

Wol is zacht en zorgt dus voor een comfortabele nachtrust. Daarnaast verwarmt het natuurlijk ook goed en werkt het zelfreinigend.

Kom langs in onze winkel

Test de duurzame bedden van Ecolife, Hypnos en Auping Evolve