Hoeslakens

Een hoeslaken zorgt voor een mooie uitstraling en houdt uw matras ook nog eens lekker schoon en fris. Het heeft rondom een elastiek, waardoor het strak rondom het matras past, en is verkrijgbaar in diverse mooie kleuren en fijne materialen. Natuurlijk moet een hoeslaken goed passen rondom uw matras. Het is daarom belangrijk dat u de juiste maat kiest. Een eenpersoonsbed is over het algemeen 70, 80, 90 of 100 cm breed en 200 cm lang. Een twijfelaar is standaard 120 cm breed en een tweepersoonsmatras is 140 cm. Voor een lits-jumeaux verschillen de maten tussen 160, 180 of 200cm. Overigens zijn de meeste hoeslakens stretch, waardoor ze geschikt voor diverse maten. Een hoeslaken van 200 bij 200/220 cm is bijvoorbeeld geschikt voor matrassen van 200, 210 en 220 cm lang.

Filters

Toont alle 5 resultaten

Hoekhoogte bepalen van een hoeslaken

Niet alleen de breedte en lengte van uw bed zijn echter belangrijk om te weten, maar ook de hoogte. De standaard hoeslakens zijn namelijk geschikt voor een matras met een hoogte tussen de 25 en 30 cm. Daarnaast zijn er ook hoeslakens voor toppers, split-toppers, boxsprings en kinderbedjes. Een hoeslaken voor een boxspring is geschikt voor extra dikke matrassen en waterbedden en heeft een extra hoge hoekhoogte. Voor een split-topper is een hoeslaken met een split in het midden geschikt. Verder hebben wij een ruime keuze aan topper hoeslakens, die dankzij de lagere hoekhoogte (ong. 10 cm) perfect passen rondom de dunnere topper matrassen.

De verschillende materialen

De hele nacht slaapt u op een hoeslaken. Het is daarom belangrijk dat dit onderlaken prettig aanvoelt. Omdat niemands voorkeur hetzelfde is, bevat ons assortiment hoeslakens van verschillende materialen, waaronder katoen, satijn, jersey en flanel. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voordelen. Katoen voelt bijvoorbeeld zacht en verkoelend aan, waardoor u heerlijk comfortabel ligt het hele jaar door. Satijn geeft dan weer een extra luxe gevoel en jersey is stretch, zodat u het strak om het matras kunt trekken. Ook hebben we een uitgebreid aanbod flanellen hoeslakens die heerlijk warm zijn. Ideaal voor tijdens de koude wintermaanden.

Hoeslakens in diverse kleuren

Hoeslakens bestaan in vele verschillende kleuren. Van stralend wit tot zacht roze of vrolijke knalkleuren, u vindt altijd wel een kleurtint dat past bij uw favoriete dekbedovertrek. Probeer ook eens te verrassen en kies eens voor een totaal andere kleur, voor een speels effect. Wat dacht u bijvoorbeeld van een zwart dekbedovertrek gecombineerd met een rood hoeslaken? Of een wit overtrek met juist een gekleurd hoeslaken?