Nieuw bed kopen tips

Nieuw bed kopen? Dit is waar je op moet letten

Een nieuw bed kopen doe je niet zomaar. Er gaat best wat tijd zitten in het vinden van een geschikt bed. Het bed moet er mooi uitzien, maar het is nog veel belangrijker dat de  kenmerken kloppen. Uiteraard helpen wij je graag in onze beddenzaak in Vught, maar voor nu: onze beste tips voor het kopen van een passend bed. 

Beddenspeciaalzaak versus meubelzaak

Ook bij de meeste meubelzaken kan je een bed kopen, maar toch raden wij aan om naar een beddenspeciaalzaak te gaan voor je bed. En wel om de volgende redenen: 

  • Advies van slaapspecialisten. Bij een speciaalzaak hebben ze niet alleen de beste bedden, maar weten ze ook wat je echt nodig hebt om goed te kunnen slapen. 
  • (Gratis) slaapanalyse. De juiste bedbodem, matras en kussen kiezen is niet eenvoudig, maar bij een beddenspeciaal kunnen ze een analyse van je lichaam maken. Op basis daarvan kan je zien wat het beste bij je lichaam past. 
  • Test het bed echt uit. Niet alleen kan je het bed uittesten, ook bieden speciaalzaken vaak een omruilgarantie op de hardheid van een matras. Dit is belangrijk omdat even proefliggen toch nog kan afwijken van je echte ervaring met de matras.

Ben je op zoek naar een nieuw bed? Loop dan zeker eens een beddenspeciaalzaak binnen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuw bed?

Als je een nieuw bed gaat kopen, zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten om de juiste keuze te maken: 

Hoeveel ruimte heb je nodig om goed te kunnen slapen?

Tweepersoonsbedden kunnen 140, 160, 180 of 200 cm breed zijn. Uiteraard moet het bed in je slaapkamer passen. Daarbij is het prettig als je minimaal 70 cm vrije ruimte rondom je bed hebt. Maar je moet ook genoeg ruimte hebben om goed te kunnen slapen. Heb je veel ruimte nodig, dan raden wij je aan om voor het meest brede bed te kiezen. Ben je erg lang, dan is het ook raadzaam om voor een bed te gaan dat langer is dan de standaard.

Tip! Meet hoe groot je slaapkamer is, voordat je een beddenzaak gaat bezoeken.

Zorg dat het bed past bij je slaaphouding

Voor het kussen, de matras en de bedbodem is het belangrijk dat je keuze past bij je slaaphouding. Slaap je bijvoorbeeld op je zij, dan is de kans groot dat je een wat zachter matras fijn zult vinden, omdat je heupen en schouders dan goed in het matras kunnen wegzakken. Wel kan je dan weer beter voor een steviger kussen kiezen, zodat je nek genoeg wordt ondersteund.

Wil je weten welke samenstelling het beste past bij je slaaphouding? Wij adviseren je graag!

Informeer goed of er een omruilgarantie is

Zeker als je een lastige slaper bent, is het waardevol als je het matras een tijdje thuis kunt testen. Het verschilt echter per beddenzaak en matras hoe lang deze periode duurt. 

Er zijn verschillende soorten bedbodems waar je uit kunt kiezen

Naast de lattenbodem kan je ook kiezen voor een boxspringbodem (die je ook in een bedframe zou kunnen plaatsen) of een spiraalbodem. Deze laatste heeft bijvoorbeeld een hoge veerkrachtigheid en een goede ventilatie. Er zijn dus meerdere opties waar je uit kunt kiezen!

3 goede bedden om te overwegen

Natuurlijk hebben wij ook een aantal bedden die bijzonder populair zijn. Hieronder 3 bedden die misschien ook wel een aanwinst zullen zijn voor jouw slaapkamer. Uiteraard zijn dit alleen de bedframes. Je kiest vervolgens zelf het matras en de bodem.

Auping Essential

Auping Essential

De Auping Essential is met zijn solide aluminium frame het eerste volledig recyclebare bed ter wereld. Daarnaast is het ook een subtiel bed, dat vrijwel in elke slaapkamer past.

Caresse 6060

Caresse 6060 Boxspring

Deze boxspring is niet voor niets een favoriet. De boxspring wordt geleverd met twee 7-zone pocketvering matrassen van 22 cm dik én een 9 cm dik anti-allergisch topmatras.

Auping Criade Bend Boxspring

Auping Criade Bend Boxspring

Een unieke boxspring van Auping die minder hoog is dan de traditionele boxsprings. Je stelt de Auping Criade Bend geheel zelf samen en creëert daarmee de ultieme slaapbeleving.

Veelgestelde vragen over een nieuw bed kopen

Hoe vaak moet ik een nieuw bed kopen?

Een nieuw bed koop je vooral als je bent uitgekeken op je oude bed. Maar voor de matras is het advies om elke 8-10 jaar een nieuw matras te kopen. Uiteraard hangt dat ook af van de omstandigen en hoe goed je het matras onderhoudt. Krijg je lichamelijke klachten of slaap je beter in een ander bed? Dan kan het tijd worden om het matras te vervangen.

Hoelang duurt het voordat ik gewend ben aan een nieuw bed?

Heb je niet alleen een nieuw bed, maar ook een nieuwe matras? Gemiddeld duurt het tussen de 30 en 90 dagen voordat je volledig bent gewend aan een nieuw matras. Dit komt omdat de matras nog moet vormen naar je lichaam en dat duurt even.

Kan ik een nieuw bed online kopen?

Uiteraard kan je een nieuw bed ook online kopen, maar wij raden je wel aan om het bed eerst uit te proberen in een beddenzaak. Je weet pas echt of een bed iets voor je is, als je er ook op hebt gelegen! In de meeste beddenzaken kan je de bedden gewoon testen!