Boxspring Matrassen

Boxspring matrassen worden altijd in combinatie met een topper verkocht. De boxspring matras bepaalt wat goed voor je is, met de topper bepaal je wat je fijn vindt liggen. Alle boxspring matrassen hebben verschillende zones voor een specifiek lichaamsdeel. De veren in een zakje bewegen onafhankelijk van elkaar waardoor ze nog beter de contouren van het lichaam kunnen volgen en dus ondersteunen. Jarenlang kun je genieten van een goede nachtrust en een energiek gevoel door de kwalitatieve en ventilerende materialen. Boxspring matrassen hoef je niet te keren en te draaien. Dit zorgt voor extra gebruiksgemak. Een fris bed geeft een comfortabel en prettig gevoel. De kwalitatieve en ventilerende materialen zijn met zorg ontwikkeld en houden je bed in goede conditie.

Filters

Toont alle 3 resultaten

De voordelen van een boxspring matras

Boxspring matrassen zijn opgebouwd in verschillende zones per specifiek lichaamsdeel. De veren in een zakje bewegen onafhankelijk van elkaar waardoor ze nog beter de contouren van het lichaam kunnen volgen en dus ondersteunen. Een boxspring matras en toppers moeten zorgvuldig op elkaar worden afgestemd. Deze matrassen zijn laag voor laag opgebouwd zodat ze optimaal ventileren en de juiste ondersteuning bieden. Tevens zijn boxspring matrassen verkrijgbaar in verschillende kleuren en stoffen.

Een boxspring matras vervangen

Een boxspring matras vervangen en benieuwd wanneer dat verstandig is? Dat hangt sterk af van het materiaal waarvoor je koos en natuurlijk het onderhoud dat je daaraan hebt gepleegd. Koudschuim matrassen kunnen tot 15 jaar meegaan, terwijl je bijvoorbeeld met een polyether matras rekening moet houden met een kortere levensduur van 4 tot 6 jaar. Dat heeft vooral te maken met de mate van ondersteuning dat een matras weet te bieden. Na verloop van tijd wordt de ondersteuning minder, vooral wanneer er sprake is van kuilvorming. Daar heb je met koudschuim, latex of traagschuim over het algemeen minder last van, waardoor het ook niet nodig is om die matrassen te keren.

Wanneer moet ik mijn boxspring matras vervangen?

Benieuwd wanneer je boxspring matrassen moet vervangen? Na hoeveel jaar dat dient te gebeuren heeft vooral te maken met de ondersteuning. Met koudschuim houd je het langer uit dan met een aantal andere materialen. Gemiddeld genomen gaat een goed matras in ieder geval 10 jaar mee. Houd er wel rekening mee dat je met een groter gewicht eerder aan vervanging toe bent. Na hoeveel jaar je een matras met vervangen verschilt, maar het is gebruikelijk om daar na 8 jaar alvast kritisch naar te kijken. Vervang vooral de topper op tijd. Op die manier blijf je comfortabel slapen, terwijl het matras daaronder de juiste ondersteuning kan bieden.