Koudschuim Matrassen

Koudschuim matrassen zijn aan te bevelen voor mensen die het sneller warm hebben in bed. Door de open celstructuur van deze matrassen geven deze een zeer goede ventilatie en zal het lichaamsvocht beter geabsorbeerd worden. Een koudschuim matras vormt zich goed naar het lichaam is veerkrachtig en geeft de meeste mensen het gevoel van stabieler en steviger slapen. De kwaliteit van dit matras wordt weergegeven in HR-waarden. Des te hoger de HR-waarde des te beter het matras. De gemiddelde levensduur van een goed koudschuim matras is 15 jaar. Dat wil niet zeggen dat het matras dan versleten is maar dat u hem beter kunt vervangen vanwege de hygiëne.

Filters

Toont alle 7 resultaten

Wat zijn de nadelen van koudschuim matrassen?

Koudschuim heeft eigenlijk nauwelijks nadelen. Als wij er een paar moet noemen zou het gewicht er één van kunnen zijn. Een goed koudschuim matras is redelijk dik en daardoor ook best zwaar. Een ander nadeel is dat het ventilerend vermogen van koudschuim matrassen zo goed is dat het matras, vooral in de winter, als te koel kan worden ervaren. Mensen die het liever warm in bed hebben kunnen dus beter voor een combinatie van koudschuim en traagschuim kiezen omdat dit het verkoelende effect van koudschuim verminderd. De prijs van een goed koudschuim matras is vrij hoog zeker als je het vergelijkt met een polyether of bonellveren matras. De hogere prijs van koudschuim matras wordt echter weer goed gemaakt door de lange.

De voordelen van koudschuim matrassen?

De voordelen van koudschuim matrassen, zeker als het om matrassen gaat, zijn legio. Koudschuim matrassen bieden goede ventilatie, gaat lang mee en biedt veel steun. Ondanks dat comfort een subjectief en persoonlijk iets is kunt je gerust zeggen dat koudschuim matrassen zeer veel comfort bieden. Een koudschuim matras wordt niet klam ook niet wanneer iemand er flink op zweet, omdat koudschuim vocht snel laat verdampen en omdat het er gemakkelijk doorheen zinkt. Ook de temperatuur neutraal en biedt het enorm veel veerkracht.