Latex Matrassen

Latex matrassen zijn flexibele en rekbare matrassen. Het comfort is hoog, omdat het matras veerkrachtig is en daardoor erg goede ondersteuning biedt aan uw lichaam. Wilt u een latex matras dat ook nog goed ventileert. Dan is een talalay latex de beste optie. talalay latex matrassen hebben een open celstructuur, waardoor het vocht goed opneemt en uitstekend ventileert. Talalay latex matrassen zijn matrassen die met recht tot de beste matrassen ter wereld behoren. De gemiddelde levensduur van een goed latex matras is 10 tot 15 jaar.

Filters

Toont alle 7 resultaten

Auping Elite Matras

Vanaf  1795,00

Avek Bronze 300 Matras

Vanaf  895,00

Avek Ouro 700 Matras

Vanaf  1295,00

Avek Ouro 800 Matras

Vanaf  1395,00

Avek Ouro 900 Matras

Vanaf  1495,00

Avek Prata 500 Matras

Vanaf  1095,00

Avek Prata 600 Matras

Vanaf  1195,00

Welke latex soorten zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten latex matrassen. Om u hier duidelijkheid in te geven zullen wij hier een aantal soorten benoemen. 100% Latex: Dit staat leuk maar is helaas onmogelijk. Er zullen altijd stabilisator additieven toegevoegd moeten worden dus 95% latex zou een betere omschrijving zijn. Natuurlatex: Wanneer er natuurlatex op een matras beschrijving wil dat zeggen dat er tenminste 80% latex in het matras verwerkt moet zitten. Pure Latex: In deze matrassen moet minimaal 20% latex verwerkt zitten.

Biedt talalay meer comfort dan gewone latex?

Dit is een latex productieproces waardoor er een speciaal soort schuim ontstaat. Talalay latex heeft van nature een open celstructuur waardoor het materiaal goed ventileert en goed vocht doorlaat. Deze latex wordt anders geproduceerd dan gewoon latex. Nadat het latex matras uit de mal komt wordt het min 20 graden ingevroren waarna het matras door een wals gaat. De wals drukt het matras (ingevroren toestand) totaal plat, waardoor alle luchtbelletjes in het schuim stuk gaan. Het gevolg is dat het schuim, gelijk als bij koudschuim, een totaal open celstructuur krijgt. Door de open celstructuur krijgt het schuim een goed ventilerend vermogen en komt kuilvorming bij Talalay latex niet voor. Een Talalay latex matras biedt veel comfort en een lange levensduur.