Pocketveren Matrassen

De meest bekende soort matrassen zijn misschien wel de pocketveren matrassen. Deze matrassen bestaan uit verschillende comfortzones die bedoeld zijn u de ondersteuning te geven die het lichaam nodig heeft. Hoe meer zones het matras heeft hoe gelijkmatiger uw lichaam zal worden ondersteund. Een pocketveren matras hoort tot de best ventilerende matrassen. De kwaliteit van dit matras is voor een groot deel te bepalen door het aantal pocketveren per vierkanten meter. De gemiddelde levensduur van een goed pocket matras is 10 tot 15 jaar. Dat wil niet zeggen dat het matras dan versleten is maar dat u hem beter kunt vervangen vanwege de hygiëne.

Filters

Toont alle 16 resultaten

Wat zijn de voordelen van pocketveren matrassen?

Een pocketveren matras is koel en ventileert goed. Hierdoor is een pocket matras zeer geschikt voor mensen die het snel warm hebben en/of veel transpireren. Pocketveren matrassen met geharde pocketveren en een duurzame afdeklaag gaan lang mee namelijk 10 tot wel 15 jaar. Dat wil niet zeggen dat het matras dan versleten is maar dat u hem beter kunt vervangen vanwege de hygiëne. Veel comfortzones kunnen voor een goede drukverdeling zorgen.

Wat zijn de nadelen van pocketveren matrassen?

Ten eerste pocketveren matrassen zijn zeer koele matrassen en niet geschikt voor mensen die het snel koud hebben. Ten tweede bij een pocketveren matras treedt veel slaapruimte verlies op. Een aanzienlijk deel ongeveer 10 cm van de ligruimte gaat verloren door de schuimrubber omlijsting. Deze omlijsting is nodig om de veren op hun plaats te houden. Ten slotte het kan lastig zijn de voor u perfecte pocketveren matras te vinden vanwege de zones. Deze zones zouden eigenlijk voor iedereen op een verschillende hoogte moeten liggen. Iedereen is immers anders gebouwd en we hebben ook allemaal verschillende lichaamslengtes. Laat u daarom ook altijd eerst goed informeren en opmeten in onze Slaap-DNA meetcabine.